r-CHINA-FAKE-IKEA-large570

loggoo blijft alert op alle illegale handel, namaakprodukten en nepartikelen in de gehele wereld. Daarbij valt op dat de opkomende grootmacht China zich onderscheidt qua regelgeving op dit gebied, hetgeen duidelijk wordt geïllustreerd door onderstaand artikel van persbureau Reuters.

In de Chinese plaats Kunming blijkt een namaak-Ikea te staan. Dit meldt persbureau Reuters. Kortgeleden maakte het persbureau al melding van een valse winkel van elektronicafabrikant Apple ontdekt.
De Chinese meubelwinkel heet weliswaar geen Ikea, maar 11 Furniture, maar lijkt toch verdacht veel op zijn grote Zweedse broer. Zo hanteert de winkel dezelfde geelblauwe huisstijl als Ikea, en lijken veel producten die in de winkel te koop zijn wel erg op hun Zweedse evenknieën.
‘Dit is een nieuw fenomeen. Er zijn al heel lang namaakartikelen op de markt, maar nu zien we ook steeds meer dienstgerelateerd kopieergedrag waarbij winkelformules worden gestolen’, zei een Chinese analist vandaag in reactie op de ‘ontdekking’ van de nep-Ikea.

Wat kan loggoo in dergelijke gevallen voor u betekenen?

Helaas belemmert de Chinese wetgeving het aanpakken van dergelijke activiteiten. In andere landen is loggoo uitstekend in staat iedere vorm van inbreuk op merken online te traceren. Wereldwijd of per land kan loggoo voor een eigenaar van een merk in kaart brengen hoe het merk en door wie het merk wordt gebruikt. Ook als het gaat om vergelijkbare merken, of een bepaalde vorm van gelijkenis, is een goede analyse door loggoo mogelijk. Dat doen wij aan de hand van geavanceerde beeldherkenning.
Bent u geïnteresseerd in deze vorm van dienstverlening, dan kunt u contact opnemen via Diensten loggoo mail ons op: info@loggoo.com

read more